» هوش مصنوعی فعالیت مغزی را به گفتار تبدیل می کند

هوش مصنوعی می تواند گفتار را از طریق فعالیت مغز با دقت شگفت انگیزی رمزگشایی کند
این تحقیق هنوز راهی برای کمک به افرادی است که نمی توانند از طریق گفتار ارتباط برقرار کنند
یک هوش مصنوعی میتواند کلمات و جملات مربوط به فعالیت مغز را با دقت شگفتانگیزی – اما همچنان محدود – رمزگشایی کند. هوش مصنوعی تنها با استفاده از چند ثانیه از داده های فعالیت مغز، آنچه را که شخص شنیده است حدس می زند. محققان در یک مطالعه اولیه دریافتند که این پاسخ صحیح را در 73 درصد مواقع در 10 احتمال برتر فهرست می کند.
برای بسیاری از افرادی که فلج هستند و قادر به صحبت کردن نیستند، سیگنال هایی از آنچه که می خواهند بگویند در مغز آنها پنهان می شود. هیچ کس نتوانسته است مستقیماً آن سیگنال ها را رمزگشایی کند. اما سه تیم تحقیقاتی اخیراً در تبدیل دادههای الکترودهای قرار داده شده بر روی مغز به گفتار کامپیوتری (گفتار تولید شده توسط کامپیوتر) به پیشرفتی قابل توجه دست یافتند. آنها با استفاده از مدلهای محاسباتی معروف به شبکههای عصبی، کلمات و جملاتی را بازسازی کردند که در برخی موارد برای شنوندگان انسانی قابل درک بود.
جیووانی دی لیبرتو، دانشمند کامپیوتر در کالج ترینیتی دوبلین که در این تحقیق شرکت نداشت، می گوید: «عملکرد هوش مصنوعی بالاتر از آن چیزی بود که بسیاری از مردم فکر می کردند در این مرحله امکان پذیر است.
محققان در 25 آگوست در arXiv.org گزارش دادند که این هوش مصنوعی که در شرکت مادر فیس بوک، متا توسعه یافته است، در نهایت می تواند برای کمک به هزاران نفر در سراسر جهان که قادر به برقراری ارتباط از طریق گفتار، تایپ یا اشاره نیستند، استفاده شود. این شامل بسیاری از بیمارانی است که با حداقل هوشیاری، قفل شده یا "حالت نباتی" - چیزی که اکنون به طور کلی به عنوان سندرم بیداری پاسخگو شناخته می شود.
بیشتر فناوریهای موجود برای کمک به چنین بیمارانی برای برقراری ارتباط، نیاز به جراحیهای خطرناک مغز برای کاشت الکترود دارند. ژان رمی کینگ، عصب شناس، محقق هوش مصنوعی متا که در حال حاضر در École Normale Supérieure در پاریس مشغول به کار است، می گوید: این رویکرد جدید «می تواند بدون استفاده از روش های تهاجمی، راهی مناسب برای کمک به بیماران مبتلا به نقص های ارتباطی فراهم کند».
مجله ارم بلاگ
sciencenews.org
science.org